Sikringsniveauet skal passe til risikoen

Forsikringsselskaberne stiller krav til virksomheder og butikker om indbrudssikring og alarmer. Hvilke krav afhænger af typen af virksomhed. Hvis kravene ikke opfyldes, risikerer man i værste fald ingen eller en begrænset erstatning på selv de største skader.

Sikringsniveauet påkrævet fremgår af din forsikringspolice og består af et tal mellem 10 til 60, samt et bogstav: S-C-0. Tallet afhænger af din risiko, mens bogstavet beskriver sikringsmetoden: Skalsikring, cellesikring eller objektsikring.

Krav til sikring, alarm og reaktionstid

Alle sikringsniveauer stiller krav om korrekt udført låsearbejde (certificeret låsesmed.) For sikringsniveau 40, 50 og 60 skal anden fysisksikring som fx gitre, sikringsskabe, forstærkning af vægge og bygningsdele, også være udført af mekanisk installatør.

Tyverialarmer skal installeres af en AIA-installatør ved sikringsniveau 20 eller højere. Hvis du har et krav om tyverialarm skal alarmsignalerne overføres til en kontrolcentral, der er godkendt af Rigspolitiet.

De seks sikringsniveauer

De seks sikringsniveauer er:

Forsikringsselskaberne sætter niveauerne ud fra sikringsmetoden: Skalsikring, cellesikring eller objektsikring. Der kan læses mere om kravene om mekanisk sikring, elektronisk overvågning og kundens reaktion ved alarm på sikringsguiden

Dokumentation gennem installationserklæring

Du skal benytte en certificeret virksomhed til den mekaniske sikring og den elektroniske overvågning. BeSafe er certificeret af Forsikring & Pension (F&P.) En certificeret og F&P-registreret virksomhed kan omsætte sikringsniveauet til en konkret løsning.

Du skal sikre dig installationserklæringer fra dine installatører, som dokumenterer dit sikringsniveau. Der skal være overensstemmelse mellem det sikringsniveau, som installatøren har etableret, og det sikringsniveau, som dit forsikringsselskab kræver.

Tjekliste for sikringskrav

Kom sikkert i mål ved at have styr på disse punkter:

BeSafe er certificeret af Forsikring & Pension til både alarm, adgangskontrol, videoovervågning – og mekaniske installationer, og kan favne over alle sikringskrav.

Picture of Mathias Rasmussen

Mathias Rasmussen

Direktør, partner
+45 60 20 15 01
mathias@besafe.dk

DEL GERNE DETTE INDLÆG

BeSafe sikrer Ejner Hessel´s varevogne

Familieejede Ejner Hessel A/S er Danmarks største bilforhandler med salg til både erhvervskunder og private. Selskabet er autoriseret forhandler og serviceværksted for bilmærkerne Ford, Mercedes-Benz, Renault, Dacia og Smart. Koncernen er også medejer af Skandinaviens største brugtbilscenter, Mercedes-Benz Starmark.

Læs mere »

Høje krav til adgangskontrol hos Magventure

Høje krav til adgangskontrol hos Magventure

MagVenture, der producerer medicinsk udstyr, fik i 2021 bygget nyt domicil i Farum, og flyttede ind i deres nye lokaler i 2021. Under opførelsen, og løbende siden, har BeSafe leveret og installeret adgangskontrol til virksomhedens yderdøre.

Læs mere »